ΚΟΖΑΝΗ

Δήμος Κοζάνης: Οριστικές εγγραφές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Το Τμήμα Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κοζάνης, ενημερώνει τους γονείς που τα παιδιά τους έχουν επιλεγεί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης (1ος,2ος& 3ος),να προσέλθουν υποχρεωτικά, για την  τελική εγγραφή τους κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 23/08/2022 έως και την Παρασκευή 26/08/2022 και ώρες 8:30π.μ._14:30μ.μ. στα γραφεία που βρίσκονται στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Κοζάνης (Γκέρτσου&Πόποβιτς).

Το χρονικό διάστημα που αναφέρεται είναι δεσμευτικό για την οριστική εγγραφή των νηπίων και βρεφών.

Στόχος είναι  οποιαδήποτε κενά προκύψουν, μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, να καλυφθούν από τις αμέσως επόμενες σε μόρια αιτήσεις.

Οι δικαιούχοι Voucher ΕΣΠΑ 2022_2023,μπορούν να καταθέσουν(αφού πρώτα εκτυπώσουν) το Voucher  «Αξία Τοποθέτησης», στα γραφεία των Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Κοζάνης (Γκέρτσου&Πόποβιτς γωνία), από την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Η σειρά προτίμησης/επιλογήςVoucher ,θα γίνει σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα κατάταξης επιλογής των βρεφών/νηπίων που ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Οι προσφερόμενες θέσεις κάλυψης με Voucher, ανά κατηγορία θέσεων, σύμφωνα με την αριθμ. 182/2022απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είναι:

• Α΄ Παιδικός & Βρεφονηπιακός Σταθμός (Γκέρτσου&Πόποβιτς)

Βρέφη 6 θέσεις

Νήπια26 θέσεις

• Γ΄ Παιδικός & Βρεφονηπιακός Σταθμός(Ελένης Μήλιου&Σινοπούλου)

Βρέφη 6 θέσεις

Νήπια 30 θέσεις 

• Παιδικός Σταθμός Τετραλόφου

Νήπια12 θέσεις 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα: 24610 21 149 & 24610 21 243

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων: Επίσκεψη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

 

Επίσκεψη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποίησαν νέοι από χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής νέων Erasmus + με θέμα «Ανακύκλωση από άλλη οπτική – Βιώσιμη ζωή!», το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2022.
H ανταλλαγή νέων διοργανώνεται από τη γερμανική ΜΚΟ «pewobe g GmbH» στη Φρανκφούρτη και φιλοξενείται από την ελληνική οργάνωση «Morphe» στην Κοζάνη.
Τους συμμετέχοντες του προγράμματος υποδέχθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΔΒΚ, Λάζαρος Μαλούτας, ενώ την ξενάγηση πραγματοποίησε η αντιπρόεδρος της Κοβενταρείου, Δήμητρα Τσότσιου – Τσάγια.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προέρχονται από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, και επισκέπτονται την Κοζάνη με στόχο την ευαισθητοποίηση για κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση.

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης ο Ερρίκος Δαβιδόπουλος

 

Την ορκωμοσία του ως δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης πραγματοποίησε ο Ερρίκος Δαβιδόπουλος, πρώτος επιλαχών του συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά», μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Σημανδράκου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Κοζάνης, σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου, με τον Λάζαρο Μαλούτα να εκφράζει τις θερμότερες ευχές του για καλή θητεία.

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση

 

Συνάντηση με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση   είχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022, στο Δημαρχείο Κοζάνης. Ο κ. Χαρίτσης συνοδευόταν από τη βουλευτή Π.Ε. Κοζανης Καλλιόπη Βέττα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου, η  αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ελπίδα Κουϊμτζιδου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Ουδετερότητας και Απολιγνιτοποίησης, Λάκης Γκούμας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, έγινε μια ανασκόπηση σε ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένης  της θητείας του κ. Χαρίτση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, εκτεταμένα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη δίκαιη μετάβαση, την ενεργειακή κρίση, αλλά και τις προσκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η περιοχή. 

Ακρινή: Το εναλλακτικό σχέδιο μετεγκατάστασης παρέδωσε στο Συμβούλιο της Κοινότητας ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας

 

Την εναλλακτική πρόταση της μετεγκατάστασης της Ακρινής παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στο δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022.

Ο κ. Μαλούτας  άμεσα προσκάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής  στο Δημαρχείο, προκειμένου να τους παραδώσει το σχέδιο. 
Ο δήμαρχος επεσήμανε, πως η εναλλακτική πρόταση αφορά πρωτίστως και κυρίαρχα τους κατοίκους της Ακρινής, ενώ υπογράμμισε πως η βούληση των κατοίκων είναι εκείνη που πρέπει να αποτυπωθεί στις τελικές αποφάσεις. 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα, ενώ συμφωνήθηκε η άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ενημέρωσης των κατοίκων. 

Eρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα: Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης σε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Eric Paquet

 

Ο ενισχυμένος πολιτικός διάλογος σχετικά με το εθνικό σύστημα Έρευνας και Καινοτομίας, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.
Στη συνάντηση παρέστησαν τόσο ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Eric Paquet, όσο και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και της εκτελεστικής υπηρεσίας ΜΜΕ επιχειρήσεων, Julien Guerrier. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρήστος Δήμας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής.
Στο διάλογο συμμετείχαν εκπρόσωποι των ελληνικών δήμων που επελέγησαν στην Αποστολή των Πόλεων, μεταξύ αυτών και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννης Τζιουράς, καθώς και η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδια για την Αποστολή των Πόλεων, Κωνσταντίνα Σιούντρη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κύριοι Paquet και Guerrier αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στον κεντρικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει η έρευνα και η καινοτομία στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αποστολών και ιδίως στην Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων».
Επίσης, όπως υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δήμοι ενθαρρύνονται να αναπτύξουν τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και την ερευνητική κοινότητα της χώρας. Στόχος η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, μέσω της συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των Δήμων παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τη χρηματοδότηση δράσεων, τα θεσμικά εμπόδια και την ικανότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Αποστολής, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε αυτή την κατεύθυνση, έλαβαν την προφορική δέσμευση των Ευρωπαίων αξιωματούχων πως η Επιτροπή θα στηρίξει τους Δήμους ώστε η Αποστολή αυτή να πετύχει.