Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΙΜΤΜ 2020» – Τελ Αβίβ, Ισραήλ από 11 ως 13 Φεβρουαρίου 2020 ως συν εκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και blogger από την Ισραηλινή αγορά, οι οποίοι εκδήλωσαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον προορισμό.

Με  ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του ΕΟΤ να οργανώσει – για πρώτη φορά σε Διεθνή Έκθεση – B2B workshop στην Διεθνή  Έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ, μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επαγγελματιών του τουρισμού και θεσμικών τουριστικών φορέων.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχε στο B2b workshop έλαβαν μέρος εκπρόσωπος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και επιχειρηματίες από τη Δυτική Μακεδονία.

Στο B2B workshop συμμετείχαν 160 Έλληνες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την ελληνική επικράτεια, συναντήθηκαν με 120 ισραηλινούς επαγγελματίες του τουρισμού, μεταξύ των οποίων: Μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και T.Os του Ισραήλ (ITTAA) και του Ισραηλινού-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλά και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών (μισθωμένων και τακτικών πτήσεων), που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Για την προβολή σημαντικών περιοχών και εκδηλώσεων τουριστικού ενδιαφέροντος της Δυτικής Μακεδονίας προγραμματίζεται ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στη Δυτική Μακεδονία για εκπροσώπους ισραηλινών ταξιδιωτικών πρακτορείων αλλά και η φιλοξενία δημοσιογράφων και blogger από την αγορά του Ισραήλ εντός του επόμενου διαστήματος.

Από tester