Σε μια σημαντική κίνηση με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και την αναβάθμιση λειτουργίας των ιαματικών πηγών και λουτρών της χώρας, προχώρησε ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του οποίου είναι ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ, ψηφίστηκε ομόφωνα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την ανίχνευση ειδικοτήτων κατάρτισης, το σχεδίασμά και την υλοποίηση προγραμμάτων και επιμορφωτικών δράσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των δύο φορέων.

Ουσιαστικά, δρομολογείται η δημιουργία τμημάτων και θέσεων μαθητείας σε ΕΠΑΛ και ΙΕΚ για την ειδικότητα του Ειδικού Λουτροθεραπείας SPA και Βοηθού Φυσικοθεραπευτή σε Ιαματικές Πηγές και Λουτρά, ώστε να προκύψει καταρτισμένο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που θα απασχοληθεί στις δομές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Λουτρά Αμμουδάρας. Το πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει κατ’ αρχάς χρονική διάρκεια τρία έτη με δυνατότητα ανανέωσης.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας των Λουτρών Αμμουδάρας επενδύει σταθερά και μεθοδικά σε κάθε δράση που δίνει προστιθέμενη αξία στη συγκεκριμένη μονάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενεργειακή αναβάθμιση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας των Λουτρών Αμμουδάρας με προϋπολογισμό 572.314 ευρώ και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου αποθεραπείας και αναζωογόνησης λουόμενων Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας και χώρου στέγασης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (πρώην ξενώνας Αμμουδάρας), με προϋπολογισμό 307.577 ευρώ.

Από tester